Stanje prijav na fakultete

Število prijav (prve želje) za vpis v prvi letnik v študijskem letu 2017/2018 za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije si lahko ogledate na spletni strani https://www.uni-lj.si/studij/prijavno_sprejemni_postopki/obvestila/.
Pri posameznem študijskem programu je navedeno, koliko mest je razpisanih in koliko kandidatov je ta program napisalo na svojo prvo željo. Sklep o omejitvi vpisa bo znan do konca aprila 2017.
Informacije o tem, ali so bile na posameznem študijskem programu v preteklih letih omejitve in kolikšno število točk je bilo potrebnih za vpis, najdete na povezavi http://www.vpis.uni-lj.si/.


Sejem za izobraževanje v tujini

31. marca 2017 se bo v Ljubljani odvijal sejem za izobraževanje v tujini (International College Fair), ki ga organizira Student Recruitment Tours (SRT) v sodelovanju z British International School.

Na dogodku bodo sodelovali številni predstavniki univerz iz Evrope, ZDA in Kanade. Namenjen je učencem tretjih in četrtih letnikov, ki razmišljajo o študiju v tujini.
Udeležba na dogodku je brezplačna. SRT bo zagotovil brezplačen prevoz za skupine, ki bodo večje od 30 oseb. Med vsemi udeleženimi dijaki bodo tudi izžrebali srečneža, ki bo dobil izlet v Amsterdam z možnostjo razgovora na univerzi.

Na sejem se je potrebno prijaviti in sicer najkasneje do 8. marca 2017.


Brezplačna interaktivna aplikacija za dijake
Na spletni strani www.delo.si/fakultete je dostopna brezplačna aplikacija Središčna točka za bodoče študente, v kateri so predstavljeni študijski programi, ki se bodo v študijskem letu 2017/2018 izvajali na vseh štirih univerzah in nekaterih zasebnih visokošolskih zavodih.
V aplikaciji so za vse programe zbrani podatki o številu razpisanih mest, prijavljenih in sprejetih študentov, o številu točk, potrebnih za vpis, in to v prvem in drugem krogu, od leta 2009 do danes. Razvidno je tudi, koliko diplomantov s posameznim izobrazbenim nazivom, ki so bili prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, se je lani zaposlilo in koliko časa so iskali službo (torej kakšne so njihove zaposlitvene možnosti);
Aplikacija prihodnjim študentom še omogoča, da izberejo do šest programov in jih med seboj primerjajo. Tako lahko denimo na enem mestu ugotovijo, katera med zanje zanimivimi študijskimi smermi je imela v zadnjih letih največ omejitev ali največ razpisanih mest.


Mobilna aplikacija  eVŠ

Dijakom je na voljo mobilna aplikacija “eVŠ” s podatki o visokem šolstvu v Sloveniji. Aplikacijo za mobilne telefone in tablice lahko brezplačno naložite v trgovinah (v iskalnik vtipkajte eVŠ):

Uporabniku mobilna aplikacija eVŠ omogoča:

  • iskanje po uradnih podatkih o visokošolskih zavodih (to so univerze, fakultete, visoke strokovne šole, akademije) in študijskih programih;
  • v rubriki »Kaj je dobro vedeti?« pregled pomembnejše informacije glede statusa študenta, financiranja študija, štipendij, subvencionirane študentske prehrane, bivanja in prevozov, zdravstvenega zavarovanja, vrednotenja in priznavanja izobraževanja ter študentskega dela;
  • v rubriki »Kako se prijavim za vpis« pregled informacij glede oddaje prijave za vpis v visoko šolstvo preko spletnega portala eVŠ;
  • načrtovanje informativnega dne – uporabnik si lahko izriše pot in oceni okvirni čas do izbranega visokošolskega zavoda glede na trenutno lokacijo, ki jo zazna GPS sistem, posamezniku pa prikažejo tudi ostali visokošolski zavodi v bližini;
  • naročanje na opomnik za oddajo prijave za vpis na izbrani prijavni rok ali druge roke v rubriki »Pomembni datumi«;
  • iskanje lokalov s študentsko prehrano in pregledovanje njihove ponudbe v rubriki »Študentska prehrana«.

 

Pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila SIGEN-CA za dijake 4. letnika

Zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila boste referentu Upravne enote Ajdovščina lahko oddali na ŠGV(v govorilnici) in sicer v sredo, 25. januarja 2017, od 10.00 do 10.40, po naslednjem razporedu (znotraj razreda pa po abecednem vrstnem redu):

  • 10.00-10.20: 4. a razred
  • 10.20-10.40: 4. b razred

 

S sabo prinesite:

  1. izpolnjen obrazec Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe, ki ga dobite na spletni povezavi http://www.sigen-ca.si/obrazci-fo.php.
  2. veljaven osebni dokument s fotografijo.

 

Več o SIGEN-CI si preberite na spletni strani http://www.sigen-ca.si/.

Digitalno potrdilo si namestite LE na svoj osebni računalnik!!


PREDSTAVITVE ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV NA ŠGV

V sodelovanju s Klubom ajdovskih študentov in dijakov bodo tudi v letošnjem letu na naši šoli potekale predstavitve nekaterih študijskih programov, za katere so dijaki izrazili največ interesa.

Koristne informacije o študiju in možnostih obštudijskih dejavnosti vam bodo predstavili naši nekdanji dijaki. Predstavitve bodo potekale v času glavnega odmora, s pričetkom ob 10.15.

Vabljeni!

Razpored predstavitev:
– 16. 12. 2016: PRAVO
– 20. 12. 2016: KEMIJA
– 22. 12. 2016: PSIHOLOGIJA
– 13. 1. 2017: BIOLOGIJA


 

»SLUŽBA, KAJ JE TO?«

V petek, 16. decembra 2016, boste lahko izvedeli, kateri so različni načini pridobivanja delovnih izkušenj, kako najti delo, kako se lotiti kariere …

Promotorji projekta »Služba, kaj je to?« bodo v času glavnega odmora pred avditorijem delili brezplačno brošuro s pomembnimi informacijami za gradnjo kariere, vam odgovorili na aktualna vprašanja s tega področja, prejeli pa boste tudi nekaj koristnih pripomočkov (svinčnik, pisalni blok in mapo).

VABLJENI, da se ustavite pri promotorjih in si priskrbite svoj izvod!

SREČANJE PROSTOVOLJCEV V PRISTAN-U

Prostovoljci v PRISTAN-u, lepo vabljeni na naše drugo letošnje srečanje. Sestali se bomo v četrtek, 22. 12. 2016, takoj po 14. uri v Centru PRISTAN.

Srečanje bo namenjeno izmenjavi izkušenj in pogovoru. Vabljeni v čim večjem številu!